Top

FAIRTRADE

Het Fairtrade label helpt consumenten om producten te herkennen waarvan de ingrediënten afkomstig zijn uit eerlijke handel – en waarvan de productie, verwerking en verkoop dus beantwoorden aan de Fairtrade standaarden. Die standaarden zijn bedoeld om democratische organisatiestructuren, milieubescherming en betere arbeidsvoorwaarden te garanderen.


Het label biedt producentencoöperatieves ook de kans om een stabielere, meer eerlijke prijs te krijgen en duurzame handelsrelaties aan te knopen. Zowel boeren als arbeiders die op plantages werken, krijgen een bijkomende Fairtrade premie die ze zélf kunnen investeren in gemeenschapsprojecten.

STANDARD 100 by OEKO-TEX®

Oeko-Tex 100 is een internationaal label voor tapijten en ander textiel, opgericht in 1992.


Het label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. Het label kijkt zowel naar natuurlijke als naar synthetische vezels.


Het label wordt beheerd door International Oeko-Tex Association, dat eveneens de controle uitvoert. Die associatie ontstond als een vereniging van 16 onderzoeksinstituten voor textiel, waaronder Centexbel, het Technisch en Wetenschappelijk Centrum voor de Belgische Textielnijverheid.

PETA-Approved Vegan

Peta approved vegan is een internationaal label voor dierenwelzijn. Het label wordt beheerd door de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn.


Het label garandeert dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product aanwezig zijn. Het kan worden teruggevonden op onder meer kleding, schoenen en accessoires.


Het label wordt niet gecontroleerd door een externe controle-organisatie maar toegekend op basis van een autodeclaratie van de producent die betaalt voor het gebruik van het label.

Vegan Trademark

Het Vegan-label is een internationaal label voor veganistische producten.


Het label garandeert dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product aanwezig zijn en dat het product niet op dieren werd getest. Het kan worden teruggevonden op onder meer voedingsproducten, cosmetica en schoonmaakproducten.


Het label wordt beheerd en gecontroleerd door de Vegan Society.

Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation is een internationaal multistakeholderinitiatief voor goede arbeidsomstandigheden in de textielsector, opgericht in 1999.


Het multistakeholderinitiatief werkt samen met de sector om de arbeidsomstandigheden doorheen de keten te verbeteren. Enkel de meest vooruitstrevende bedrijven mogen hun lidmaatschap van de Fair Wear Foundation aanduiden op hun producten. Het Fair Wear-label is een erkenning voor de bedrijven/merken die lid zijn van de Fair Wear Foundation. Het is geen productlabel.


De Fair Wear Foundation benadrukt dat ze geen garanties kan bieden dat gelabelde producten voldoen aan alle criteria van het label.


De Fair Wear Foundation voert zelf de controle uit.

GOTS

Het GOTS-label is een internationaal label voor biologisch textiel, opgericht in 2002. Het GOTS-label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Verder gelden er kwaliteitsvereisten voor de producten. Het label is verankerd in de Europese wetgeving. Het wordt beheerd door GOTS (Global Organic Textile Standard), een internationale organisatie die samengesteld is uit vier leden die vroeger elk een afzonderlijk label voor biologisch textiel hadden. De vier leden zijn Organic Trade Association, Japan Organic Coton Association, International Association of Natural Textile Industry en Soil Association (UK) and JOCA (Japan). Nationale labels zoals IVN Naturtextil (Duitsland) en Soil Association (Verenigd Koninkrijk) zijn toegetreden tot het GOTS-label. De controle gebeurt door onafhankelijke controleorganismen. Het label houdt enkel rekening met de productie van het textiel en kijkt niet naar de productieomstandigheden in de katoenteelt. Het label kijkt enkel naar natuurlijke vezels.

Logo VE-Lifestyle

WELCOME TO VE-Lifestyle!

We offer vegan ethical shoes and accessories made by European producers. You can look stylish being ethical!

COME IN, HAVE A LOOK AND ENJOY YOUR SHOPPING!