Top

Ledereen weet hoe BLACK FRIDAY er elk jaar uitziet. Talloze advertenties op de radio, tv, kranten, heel veel grote posters, banners met grote aankondigingen van promoties tot 75% – 80% of soms zelfs meer. Deze verkoopgekte begint al begin november. Waar kwam het vandaan? Het begon in de VS en werd vrij snel een symbool van de Amerikaanse vrije markt en vooral van de rijkdom van de Amerikaanse handel.

Maar wat verschuilt Black Friday precies achter al dit kleurrijke dat iedereen aantrekt? Wat voor impact heeft het op ons – de klanten? Nou, allereerst moeten we de vraag beantwoorden welke gevoelens BLACK FRIDAY bij ons oproept. Al die advertenties bekijken, al die fantastisch klinkende commercials horen, je wil steeds meer en meer hebben. U wilt, wat er ook gebeurt, producten kopen die U niet echt nodig heeft. Alle video’s, vooral uit de Verenigde Staten, laten mensen zien die de hele nacht in de rij voor de winkels staan, wachtend tot de deuren openen, die tussen de schappen rennen, vechten voor het laatste product – klinkt het belachelijk? Misschien, maar dit is precies wat BLACK FIRDAY met ons doet. Het creëert de wens om tegen elke prijs meer te hebben. Hoeveel van ons hebben niet deelgenomen aan deze waanzin? Hebben we er ooit over nagedacht wat de exacte prijs van deze actie is en wie daar precies voor betaalt? Bedrijven lokken met promoties die alleen mogelijk zijn ten koste van het schenden van de rechten van werknemers, een catastrofale milieuvervuiling, bergen textiel en giftig afval veroorzaken.

Maar we kunnen dit tijdperk van overconsumptie stoppen en “NEE” zeggen tegen de BLACK FRIDAY. ONZE beslissingen hebben een directe impact op de vorm van de wereld. We kunnen bewust kopen, denken aan waar we ons geld aan uitgeven, hebben we die dingen echt nodig en welke impact zal onze aankoop precies hebben. Dit is hoe we deze wereld langzaam maar zeker kunnen veranderen.

Hoe kunnen we verder gaan? Ten eerste kunnen we lokaal bij kleine bedrijven kopen. Misschien ken je iemand die kleding ontwerpt, handwerk maakt of iets heel unieks en lokaals verkoopt.

VE-LIFESTYLE biedt producten van hoge kwaliteit waar U jarenlang plezier van zult hebben. We promoten de “slow-fashion” die in tegenstelling staat tot de zogenaamde “fast-fashion”. We zeggen NEE tegen BLACK FRIDAY. We respecteren onze producenten en we respecteren onze klanten. We hopen dat dankzij mensen zoals jij – onze klanten – de mode zal veranderen van een industrie met massale en goedkope productie naar een ethische industrie.

Post a Comment

Logo VE-Lifestyle

WELCOME TO VE-Lifestyle!

We offer vegan ethical shoes and accessories made by European producers. You can look stylish being ethical!

COME IN, HAVE A LOOK AND ENJOY YOUR SHOPPING!